2013. december 7., szombat

Hirdetés 2013.12.08 Ádvent második vasárnapja

Hirdetés 2013.12.08
Ádvent második vasárnapja
 
Várpalotai Evangélikus Egyházközség




vasárnap igéje: Egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik megváltásotok. Lk 21,28
vasárnap énekei: 134,2,137,308,12
  1. Vasárnaponként az istentisztelettel párhuzamosan gyermek-bibliakört tartunk a gyülekezeti kisteremben.
  2. Gyülekezeti hittanórákat tartunk az alábbi időpontokban:
- szerdán 15.45.ó. a felsősök és 16.ó. az elsősök részére két csoportban;
- csütörtökön 17.ó. konfirmandusok részére tartunk konfirmációi oktatást
- keddenként 15.ó. Dankó utcai gyermekeknek tartunk játékos hittan foglalkozásokat.
- Pénteken 9.ó. felnőtt katechézis a gyülekezeti teremben.
  1. Sípos Lászlóra - halálának 10. évfordulóján - emlékezik felesége és családja. Imádságot az egyetemes könyörgésben mondunk.
  2. Adventi esték” sorozata indul a gyülekezetünkben. Szerdán (dec.11.) 18.ó. adventi esti istentisztelet keretében Isó Dorottya veszprémi lelkésznő fog közöttünk szolgálni. Jövő szerdán (dec.18.) Varsányi Ferenc dunaharaszti lelkész fog igét hirdetni. Szeretettel várjuk adventi esték sorozatunkra gyülekezetünk minden tagját.
  3. Ma közgyűlést tartunk 11.30.ó az alábbi napirendi pontokkal: Az Örömhír Alapítvány Várpalota elnökének beszámolója a 2012.2013-as évről, kuratóriumi tagjainak és elnökének választása, egyebek.
  4. Hétfőn házi bibliaóra lesz 15 órakor Pétfürdőn Kovácsné Kiss Rita nagymamájánál.
  5. Pénteken 9 órától „Lépések a békesség felé” címmel előadássorozat negyedik alkalma lesz a gyülekezeti tagok és a TIM projekt résztvevőinek. Az előadás sorozat témája: 6-7. parancsolat. Szeretettel hívogatjuk a testvéreket mindkét alkalomra.
  6. A TIM projekt résztvevői és vezetősége három hónapra hordozható táska varrógépet szeretnének kölcsön kérni gyülekezeti tagjainktól. Kérjük a testvéreket, hogy advent 4. vasárnapjáig a lelkészi Hivatalba hozzák be a kölcsön varrógépet.
  7. Pénteken 11.30. órától „Aktív alkotó kör” tartja negyedik alkalmát.
  8. Megérkeztek a 2014. évi vékony és vastag útmutatók 400 és 600 Ft-os áron. Az Útmutatók a kijáratnál megvásárolhatóak
  9. Ma délután 16.ó. adventi szeretetvendégséget tartunk a gyülekezeti házban. A szeretetvendégségen a 6-8 osztályos hittanos gyermekek fognak versekkel szolgálni. Meghívott vendégeink is lesznek, a TIM projekt néhány tagjai és családja. Kérjük az asszonyokat, hogy süteményeket hozzanak erre az alkalomra. Ma a közgyűlés után a gyülekezeti termünket berendezzük a szeretetvendégségre.
  10. Az elmúlt vasárnap a Hittudományi Egyetem Teológus Otthona számára tartunk gyűjtést és offertóriumot tartottunk, melynek összege: 16 040 Ft. volt.
  11. 5000 Ft adomány érkezett Isten dicsőségére.
  12. Ma a veszprémi evangélikus egyházmegyében lévő oktatási intézmények számára tartunk offertóriumot.
  13. Gyermekek karácsonya” alkalmát tartjuk advent 4. vasárnapján 16.ó. A gyülekezeti teremben. Szeretnénk karácsonyi csomaggal megajándékozni gyermekinket, hittanosainkat, ezért gyűjtést indítunk el a gyülekezetben. A gyűjtőívet a kijáratnál helyeztük el. A gyűjtés december 18-ig tart.
Isten áldása legyen az adakozókon és adományaikon.