2013. november 23., szombat

Hirdetés 2013.11.24 Örök Élet vasárnapja

Hirdetés 2013.11.24
Örök Élet vasárnapja

Várpalotai Evangélikus Egyházközség



vasárnap igéje: „Legyen derekatok felövezve és lámpásotok meggyújtva. Lk 12,35
vasárnap énekei: 43, 9, 42, 459
  1. Vasárnaponként az istentisztelettel párhuzamosan gyermek-bibliakört tartunk a gyülekezeti teremben.
  2. Gyülekezeti hittanórákat tartunk az alábbi időpontokban:
- szerdán 16.ó. a felsősök és az elsősök részére két csoportban;
- csütörtökön 17.ó. konfirmanduskok részére tartunk konfirmációi oktatást
- vasárnap az istentisztelettel párhuzamosan két csoportban foglalkozunk az óvodás és az általános iskolás gyermekekkel;
- keddenként 15.ó. Dankó utcai gyermekeknek tartunk játékos hittan foglalkozásokat.
  1. Az Örömhír Alapítvány Várpalota kuratóriumi tagjainak és elnökéének választását a Várpalotai Evangélikus Egyházközség közgyűlése választja meg, melynek új időpontja advent 2. vasárnapja istentisztelet után 11.30. óra.
  2. Hétfőn (2013.11.25) 16.ó. a Dankó utcai lakótelepen új közösségi tér kerül átadásra és megáldásra. Szeretettel várjuk a testvéreket az ünnepségre. Gyülekezetünk nyitása ez a bajba jutott, rászoruló emberek felé, melyet a családsegítő Szolgálattal együtt végzünk.

  3. Pénteken 9 órától „Lépések a békesség felé” címmel előadássorozat második alkalma lesz a gyülekezeti tagok és a TIM projekt résztvevőinek. Szeretettel hívogatjuk a testvéreket.
  4. Pénteken 11.30. órától „Aktív alkotó kör” tartja második alkalmát.
  5. Ma Örök élet vasárnapján hálaadó istentiszteletet tartunk templomunkban. A hálaadó istentisztelet után ünnepi közgyűlés lesz, úrvacsoraosztás elmarad.
  6. Megérkeztek a 2014. évi vékony és vastag útmutatók 400 és 600 Ft-os áron. Az Útmutatók a kijáratnál megvásárolhatóak
      
    Jövő vasárnap szuplikáció lesz gyülekezetünkben. Kovács Katalin 5. évf. teológus hallgató fog közöttünk szolgálni. A jövő vasárnap a Hittudományi Egyetem Teológus Otthona számára tartunk gyűjtést és offertóriumot.

    Jövő vasárnap -advent első vasárnapján – 17.ó. adventi jótékonysági hangversenyt rendez a Forrás Evangélikus keresztény Óvoda. 1000 Ft-os támogató jegyek Fülöp Máriánál, vagy a helyszínen megvásárolhatók.