2013. szeptember 1., vasárnap

Szentháromság ünnepe utáni 14. vasárnap 2013.09.01.


Hirdetés 2013.09.01
Szentháromság ünnepe utáni 14. vasárnap



Várpalotai Evangélikus Egyházközség


Szentháromság ünnepe utáni 14. vasárnap igéje: Áldja, lelkem az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled. 103 Zsolt 2

vasárnap énekei: 66,9,374,310,11


  1. Jövő vasárnap 10.ó. Tanévnyitó istentiszteletet tartunk. Szeretettel várjuk a gyermekeket és szülőket, nagyszülőket. A tanévnyitó istentisztelet után szülői értekezletet tartunk a gyülekezeti házban.
  2. Szeptember 2-én újra indul az iskolákban és a gyülekezetben a hitoktatás. A hit- és erkölcstan órákkal kapcsolatban kérjük keressék meg lelkészünket, aki tájékoztatást ad az idén induló csoportokról.
  3. Kedden 17.ó. asszonykör lesz.
  4. Presbiteri ülést tartunk szeptember 5-én csütörtökön 18.ó. a gyülekezeti házban. Kérjük a presbitereket, hogy szóljanak egymásnak.
  5. Szeptembertől nyári szünet után újra indul a várpalotai Önkéntes Központ, melyet gyülekezetünk alapítványa az Örömhír Alapítvány Várpalota működtet. Akik szeretnének bekapcsolódni a gyülekezeti és városi önkéntes munkába, azok nyitvatartási időben hétfőn és pénteken 15-17-ig keressék fel a Bakony út 12 sz. alatt lévő Önkéntes Központot.
  6. Örömmel hirdetjük, hogy 10 évvel ezelőtt szeptember elején kezdte meg szolgálatát gyülekezetünkben Tóth Attila lelkész és családja. Isten áldását kívánjuk családjára, életére és szolgálatára.
  7. Szeptember 7-én - szombaton családi nap lesz 14-18.ó. Tésen a templomkertben. A Tési Evangélikus Egyházközség szeretettel meghívja a gyülekezet tagjait a családi napra. A busz 12.10.ó. indul a pályaudvarról Tésre.
  8. Szeptember 14-én Te-Szedd nap lesz. Az országos szemétszedési akcióba gyülekezetünk is bekapcsolódik. Kérjük a testvéreket, hogy jövő vasárnapig jelentkezzenek lelkészünknél a szemétszedési önkéntes munkára.
  9. A templom és gyülekezeti ház takarítását szervezi gyülekezetünk. Kérjük, hogy akik szeretnének segíteni a takarításban, azok az oldalsó kijáratnál elhelyezett jelentkezési lapra írják fel nevüket.
  10. Folytatjuk a gyülekezeti ház és a parókia renoválására meghirdetett gyűjtésünket. Hálás szívvel megköszönjük az eddig kapott adományokat és kérjük a további támogatásokat.
  11. Az elmúlt vasárnap offertóriuma 6280 Ft. volt.

Isten áldása legyen az adakozókon és adományaikon.

Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, őrizze meg szívünket és gondolatainkat az Úr Jézus Krisztusban. Ámen